Se želite predstaviti na našem portalu? Kliknite tukaj ...
Search
Close this search box.

Starševstvo in samopomoč: Kako poskrbeti za svoje duševno zdravje

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Starševstvo in samopomoč: Kako poskrbeti za svoje duševno zdravje

Starševstvo je ena najbolj nagradnih, a hkrati tudi ena najbolj zahtevnih vlog, ki jo lahko doživimo v življenju. Med skrbjo za druge je enostavno pozabiti na lastno duševno zdravje. Predstavljamo vam strategije samopomoči, ki vam lahko pomagajo ohranjati duševno zdravje in dobro počutje med izzivi starševstva.

Vzpostavitev meja

Ena izmed ključnih strategij za vzdrževanje duševnega zdravja je postavitev in ohranjanje zdravih meja. To vključuje določanje časa zase, reči “ne” dodatnim obveznostim in poiskati ravnovesje med družinskim življenjem in časom za sprostitev.

Čas za sprostitev

Redno si vzemite čas samo zase, da se sprostite in napolnite baterije. To je lahko karkoli, od branja knjige, meditacije, sprehoda v naravi do hobijev, ki vas veselijo. Pomembno je, da najdete aktivnosti, ki vas osebno sproščajo.

Zdrava prehrana in vadba

Zdravo telo je pogosto povezano z zdravim umom. Uravnotežena prehrana in redna telesna aktivnost lahko pomembno vplivata na vaše duševno zdravje. Vadba je tudi odličen način za zmanjšanje stresa.

Druženje in podporne skupine

Ohranjanje socialnih stikov in povezav z drugimi starši lahko ponudi veliko podporo. Pogovor z nekom, ki razume, kaj doživljate, lahko zmanjša občutek izolacije in preobremenjenosti.

Pomoč in podpora

Ne bojte se prositi za pomoč ali poiskati strokovne podpore, če čutite, da je to potrebno. To vključuje vse od prošnje za varstvo otrok do obiska svetovalca ali terapevta.

Samoosveščanje in samopomoč

Bodite pozorni na lastne potrebe in občutke. Učenje tehnik samopomoči, kot so dihalne vaje, pozitivno samogovor in mindfulness, lahko pomaga pri obvladovanju stresa in anksioznosti.

Biti starš je zahtevna, a izjemno pomembna vloga. Ne pozabite, da je skrb za lastno duševno zdravje ključnega pomena ne samo za vas, ampak tudi za dobrobit vaše družine. Z vzpostavitvijo zdravih meja, rednim časom za sprostitev, vzdrževanjem zdravega načina življenja, druženjem in iskanjem podpore, lahko ohranjate svoje duševno zdravje in dobro počutje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Ne zamudite pomembnih novic. Prijavite se na naše E-novice še danes.

Zadnje novice

Izbor uredništva

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

WooCommerce uporabljamo kot nakupovalni sistem. Za obdelavo vozička in naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so strogo potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Odbij kolačiće
Prihvati kolačiće