Se želite predstaviti na našem portalu? Kliknite tukaj ...
Search
Close this search box.

Okna in senčila so pomemben element vsake hiše

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
okna in senčila so pomemben element vsake hiše

Kvalitetna okna in senčila so odlična naložba. Okna, elementi, ki so prisotni v prav vsakem domu, objektu ali stavbi, navsezadnje igrajo eno ključnih vlog pri zračenju, ogrevanju in ohlajanju našega domovanja, hkrati pa predstavljajo stik z zunanjim svetom. S primerno postavitvijo lahko prostor vizualno povečajo, ga naredijo bolj funkcionalnega ali pa zgolj poskrbijo za povečan občutek odprtega prostora. Dejstvo je, da okna že nekaj časa ne igrajo zgolj funkcionalne vloge, temveč s svojimi inovativnimi načini izdelave in modernim oblikovanjem zadostijo tudi estetskim potrebam vsakogar, ki želi na prefinjen in eleganten način poskrbeti za izgled svojega doma ali poslovne stavbe. Vloge senčil pa po vsej verjetnosti ne potrebujemo dodatno razlagati. Zagotavljanje sence in zaščite pred soncem, ki lahko v vročih poletnih dneh marsikomu precej olajša bivanje, je tako ena od glavnih nalog senčil. Senčila prihajajo v vseh oblikah, izvedbah, različicah in velikostih in dokazujejo, da poleg kvalitetnega senčenja vaših prostorov lahko nudijo tudi elegantno rešitev, ki vam omogoča, da prebivališču dodate osebni pečat in izkoristite dekorativni potencial tega elementa. Kako torej kombinirati oboje?

VAŠE OKNO V SVET

Ste se kdaj vprašali, kako moderna okna tako dobro zadržujejo toploto in varujejo pred mrazom? Navsezadnje so npr. lesena okna narejena iz enakih materialov, bodisi stara ali nova. Skrivnost leži v načinu kombiniranja materialov. Lesena okna so tako ponavadi sestavljena iz večih posameznih lesenih delov, v prostore namestijo dodatne plasti kvalitetne izolacije, vse to pa lahko dodatno zaščitimo s kovinskim plaščem. Ta izolacija tako močno vpliva na zmanjšanje temperaturnih izgub, da je njena uporaba postala standardizirana praksa. Kot ste mnogi po vsej verjetnosti že opazili, so PVC okna precej priljubljena izbira. Dejansko ponujajo lep in čist videz, ki lahko elegantno zaokroži estetiko domovanja. Njihova življenjska doba je lahko dolga tudi 40 let in več, kar iz njih naredi odlično naložbo, prav tako pa so zaradi večih slojev notranje izolacije učinkovita toplotna in zvočna bariera.

Ker se celotna zasteklitev prilagaja vašim željam, lahko s primernim načrtovanjem izpostavimo določene dele in tako povečamo funkcionalnost prostora, kar zajema tudi površine, ki jih lahko odpiramo. Tukaj je pomembno, da jih postavimo na mesta, ki bodo omogočala neoviran dostop in odpiranje oz. zapiranje le-teh. Lahko se odločimo za klasična okna, ki jih sestavljajo okenska krila, ali pa izberemo vedno bolj popularno rešitev in namestimo steklene drsne stene. Njihova prednost je v praktični uporabi, saj kljub svoji velikosti ob samem odpiranju zasedejo minimalno površino prostora, hkrati pa nudijo ogromno odpiralno površino, kar prostor naredi veliko bolj odprt in prijeten.

Obstaja še nadgradnja drsnih oken, kjer se krilo najprej odpre ”na nagib”, nato pa se odpre še spodnji del in nato zdrsi po vodilih do odprtega položaja. Je precej cenejša izvedba od dvižno-drsnega okna in posledično najbolj priljubljena izbira kupcev. Navsezadnje ne smemo pozabiti še zložljivih panoramskih oken, kjer se posamezni segmenti okna zapirajo po principu harmonike. Je precej inovativen in unikaten sistem odpiranja, ki vedno znova navduši vse uporabnike.

Galerijska in panoramska okna ponujajo vsakemu prostoru nove razsežnosti izgleda in funkcionalnosti. Izjemni razgledi, odprti prostori, dobra osvetlitev in dodatna uporabna vrednost prostora, opremljenega s takimi okni, so neprecenljive vrednosti.

In lahko uganete, s čim jih lahko dopolnimo? Tako je, z modernimi senčili.

MODERNA ZUNANJA SENČILA ZA ZASEBNOST IN ESTETIKO

Zunanja in notranja senčila se po funkciji in načinu delovanja bistveno razlikujejo, zato je primerno, da se na začetku lotimo zunanjih senčil. Načeloma tukaj ni velike diverzitete produktov, saj morajo zunanja senčila v osnovi zasenčiti čimvečjo površino in prepuščati čim manj svetlobe. Princip je dokaj preprost, kajne… kakšna je torej rešitev?

Večina med nami po vsej verjetnosti pozna tende oz. markize, ki so ponavadi najpogostejša oblika zunanjega senčila. Klasične tende se ponavadi zapirajo in odpirajo ročno, uporaba pa je precej preprosta. Večina tend tudi omogoča, da kontroliramo kot naklona, kar posledično omogoča večji izkoristek, vse to pa ponovno prilagodimo svojim željam.

V primeru, da nismo pristaši zložljivih tend, si lahko omislimo pergolo. V osnovi gre za trdno in nepremično konstrukcijo iz lesa, aluminija ali jekla, ki ima po robovih strehe speljana vodila, na katera je vpeto naše senčilo. So odličen kompromis med pokrito in nepokrito teraso, saj lahko sproti prilagajamo količino svetlobe, njeno smer in prezračevanje, zaradi inovativnega sistema delovanja pa omogočajo neomejeno personalizacijo. Poleg vsega jim lahko dodamo še bočne zapore, steklene drsne stene in vgrajene LED osvetlitve, kar jih naredi izjemno vsestranski produkt, ki vedno znova navdušuje s svojo funkcionalnostjo.

Ko omenjamo zunanja senčila, gremo težko mimo zunanjih rolet in žaluzij. Kot njihove notranje različice, so precej pogosta izbira kupcev, saj jih odlikuje odlična zvočna in toplota izolacija, možnost popolne zatemnitve prostora, hkrati pa ponujajo dodatno zaščito za vaše domovanje, saj imajo vgrajene zaščite proti nasilnemu dvigu rolete

NOTRANJA SENČILA NAJ DOPOLNJUJEJO ZUNANJA

Potrebno se je zavedati, da notranja senčila niso dobra zaščita pred vročino in jih je ključno kombinirati z zunanjimi senčili, saj se v nasprotnem primeru vročina ujame med notranje senčilo in okno ter tako dodatno segreva prostor. Prav vsi med nami poznamo notranje žaluzije, ki jih odlikuje atraktivna cena in dejstvo, da so univerzalno senčilo za mnogo domov. Vgradnja je možna v različne dimenzije oken, izbiramo pa lahko med mnogo različnimi žaluzijami, ki se razlikujejo v načinih regulacije svetlobe, barvnih vzorcih in velikosti. Tukaj lahko omenimo še notranji rolo, ki je zaradi svoje uporabnosti in videza že dolgo v uporabi. Odlikuje ga dejstvo, da obstaja mnogo različnih verzij roloja, kot so klasični prostoviseči, dvojni, gubani rolo ali pa rolo v kaseti, vrsta, ki jo izberemo pa je tako prepuščena našim osebnim preferencam in zahtevam. Možna je izbira vzorcev po lastnih željah, kar nam omogoči, da jih prilagodimo vsem prostorom, saj so zelo atraktivnega videza.

Ko je govora o zgoraj omenjenih drsnih panoramskih oknih večje površine, so lamelne in panelne zavese odlična rešitev. Take zavese so vpete v sistem vodil, s katerimi preprosto reguliramo svetlobo. Vzdrževanje je izjemno lahko, saj lahko menjamo posamezne panele, premazane pa so z antistatičnimi premazi, kar poskrbi za minimalno nabiranje prahu. So lep dekorativni dodatek, ki vedno pritegne poglede, saj so elegantne in prefinjene, brez problema pa jih tudi uporabimo za razdelitev prostora. Njihove linije vedno poskrbijo za moderen izgled, možno pa jih je kombinirati z ostalimi senčili, kar jim doda večjo vrednost.

Poiščite pravega ponudnika – izvajalca na portalu www.adut.si in mu oddajte POVPRAŠEVANJE. 

Dodaj odgovor

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Ne zamudite pomembnih novic. Prijavite se na naše E-novice še danes.

Vremenska napoved

Zadnje novice

Izbor uredništva

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

WooCommerce uporabljamo kot nakupovalni sistem. Za obdelavo vozička in naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so strogo potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Odbij kolačiće
Prihvati kolačiće